Blogger Destek Ekibi Olarak Sizi Sorunlarınızla Yalnız Bırakmıyoruz,Aradığınızdan Fazlasını Bulacağınıza, Destek Ekibi Olarak Garanti Veriyoruz ...

Blogumu taşıdığımda görüntülerime ne olur?

Blogumu taşıdığımda görüntülerime ne olur?


Bu sorunun yanıtı blogunuzu nereden nereye taşıdığınıza göre değişiklik gösterir, bu yüzden karşı karşıya olduğunuz durumu aşağıdaki seçenekler arasından seçebilirsiniz. "Blog*Spot" blogspot.com üzerindeki temel ve ücretsiz barındırma anlamına gelir, "FTP" kendi sunucunuzdaki statik dosyaların Blogger'dan yayını anlamına gelir ve "Özel Etki Alanı" Blogger tarafından barındırılan ve blogunuzla ilişkilendirilmiş özel bir adres kullanımı anlamına gelir.


Blog*Spot'tan Blog*Spot'a


Yalnızca Blog*Spot adresinizi değiştiriyorsanız endişelenmenizi gerektiren bir sorununuz yok demektir. Görüntüleriniz resim sunucularımızda barındırılacak ve her zamanki gibi blogunuzda görüntülenecektir.


Blog*Spot'tan FTP'ye


Blogunuzu, Blog*Spot'tan kendi sunucunuza taşırsanız durum biraz daha değişik bir hal alır. Önceden yüklediğiniz görüntülerinizi sunucularımızda barındırmaya devam ederiz, söz konusu dosyalar sunucunuza kopyalanmaz ancak bundan sonra yüklenen dosyalar yeni konuma yerleştirilir.


Sunucularımızda yer alan belirli bir boyutun (400px) üzerindeki görüntülerin başvuru kısıtlamaları vardır, bu dosyalar blogger.com veya blogspot.com dışındaki sunucularda
görüntülenmez. Ancak varsayılan olarak, bu görüntüler yazıların yanında 400 px'in altındaki küçük resimler olarak gösterilir ve tam boyuttaki versiyona bağlantı verirler. Çoğu durumda bu kimse için bir sorun oluşturmaz.


Blog*Spot'tan Özel Etki Alanına


Bu durumda, Blogger içeriğinizin tümünü barındırmaya devam eder, değişen tek şey içeriğin adresidir. Söz konusu adres artık blogspot.com üzerinde olmayacağı için, yukarıda bahsedilen başvuru kısıtlaması hala geçerlidir. Bu yüzden 400px'den büyük dosyalar sayfanızda gösterilmez. Ancak küçük resimlerin çoğu hala yerinde olur ve tam boyuttaki görüntülere bağlantı vermeye devam eder.


FTP'den Blog*Spot'a veya Özel Etki Alanına


Sunucunuzdaki görüntüler (veya diğer dosyalar) Blogger sunucularına kopyalanmaz. Sunucunuzu açık ve çalışır durumda tutarsanız yazılarınızdaki görüntü etiketleri ve bağlantılar
çalışmaya devam eder. Farklı bir çözüm yolu olarak, görüntülerinizin sunucularımızda barındırılmasını istiyorsanız, söz konusu dosyaları Blogger'a yeniden yükleyebilirsiniz.


Özel bir etki alanı kullanıyorsanız, blogunuzda olmayan görüntülerin nerede bulunacağını belirlemek için eksik dosyalar ana sistemi özelliğini kullanabilirsiniz.

0 Yorum Ekle:

Diğer Yazılar