Blogger Destek Ekibi Olarak Sizi Sorunlarınızla Yalnız Bırakmıyoruz,Aradığınızdan Fazlasını Bulacağınıza, Destek Ekibi Olarak Garanti Veriyoruz ...

Blogumu kimlerin görüntüleyebileceğini nasıl kontrol ederim?

Blogumu kimlerin görüntüleyebileceğini nasıl
kontrol ederim?


Varsayılan olarak, blogunuz tamamen kamuya açıktır ve İnternet'te gezinen herkes tarafından okunabilir. Ancak blogunuzu gizlemek istiyorsanız bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu ayar, Ayarlar İzinler sekmesinde bulunmaktadır.



Büyük ihtimalle, "Blog Okuyucuları" başlığının altında varsayılan olarak "Herkes" seçeneğinin belirlenmiş olduğunu göreceksiniz. Bu seçeneği "Yalnızca seçtiğim okuyucular" olarak değiştirdiğinizde bir "Okuyucu Ekle" düğmesine sahip olacaksınız.



"Okuyucu Ekle" düğmesini tıklayarak blogunuza erişim vermek istediğiniz kişinin e-posta adresini girin. Birden fazla kişi eklemek için posta adreslerinin arasına virgül yerleştirin.



Girilen her adres için, o adresle ilişkilendirilmiş Google Hesabına blogunuzu görüntüleme erişimi verilecektir. Herhangi bir hesapla ilişkilendirilmemiş bir adres girmeniz durumunda söz konusu adresin sahibine davet e-postası gönderilmeyecektir. Söz konusu e-postada kişilere aşağıdaki
üç seçeneği sunan bir bağlantı yer alır:



  • Varolan bir hesapta oturum açma.

  • Yeni bir hesap oluşturma.

  • Blogunuzu ziyaretçi olarak görüntüleme (herhangi bir hesaba gerek yoktur).


İlk iki durumda, okuyucu Google Hesabına giriş yaptığında blogunuzu görüntüleme iznine sahip olur. Ziyaretçi durumunda ise, kişi davet e-postasındaki bağlantıyı kullanarak blogunuzu görüntülemeye devam edebilir, ancak bu özellik iki hafta içinde sona erer. Bu sürenin ardından kişi yeni bir davetiyeye ihtiyaç duyar.


Bir kişinin blogunuza olan erişimini kaldırmak istiyorsanız, "Blog Okuyucuları" listesinde adının yanındaki "kaldır" bağlantısını tıklamanız yeterli olacaktır. Blogunuzu tamamen kamuya açmaya karar verirseniz, istediğiniz zaman "Herkes" seçeneğine yeniden geçiş yapabilirsiniz.

0 Yorum Ekle:

Diğer Yazılar