Blogger Destek Ekibi Olarak Sizi Sorunlarınızla Yalnız Bırakmıyoruz,Aradığınızdan Fazlasını Bulacağınıza, Destek Ekibi Olarak Garanti Veriyoruz ...

FeedReader Programı, RSS Okuyucu
11 Haziran 2008 Çarşamba

FeedReader Programı, RSS Okuyucu

İnternet sitelerinin hemen hemen hepsi artık RSS teknolojisinden faydalanıyor. RSS ne mi işe yarar? Bir sitenin RSS'sine abone olursunuz ve o sitede yazılan her yazı siz siteye girmeden size ulaşır. Peki bunu nasıl yaparsınız?

FeedBurner
kullanan sitelerde mail abonesi olmanız için bir seçenek bulunur genelde ve yazılan yazılar günlük olarak mail adresinize gelir. Bulunmayan sitelere ise bir program yardımıyla abone olmalısınız. Mesela Firefox'da bir blogun rss adresini yer imlerine kaydedebiliyorsunuz ama size bir uyarı vermiyor yeni yazı geldiğinde. Neyse benim bu yazımda anlatmak istediğim program FeedReader.


Bu Türkçe programı yüklüyorsunuz. Daha sonra açıp, F3 tuşuna basıp RSS'sini eklemek istediğiniz blogun adresini yazıyorsunuz. Daha sonra Tamam tuşuna basıyorsunuz ve blogun RSS'si sizin programınızın veritabanına ekleniyor. Bu programa yüzlerce RSS adresi ekleyebilirsiniz. Sizin için o blogları kontrol eder ve 5-10 dakikada bir size yeni yazıları uyarı olarak belirtir.Programı şuradan indirebilirsiniz: Link!

0 Yorum Ekle:

Diğer Yazılar