Blogger Destek Ekibi Olarak Sizi Sorunlarınızla Yalnız Bırakmıyoruz,Aradığınızdan Fazlasını Bulacağınıza, Destek Ekibi Olarak Garanti Veriyoruz ...

Arşivlerimi nasıl başlığa göre listeleyebilirim?

Arşivlerimi nasıl başlığa göre listeleyebilirim?


Not: Bu makale klasik şablonlara yöneliktir. Blogunuz Düzenler'i kullanıyorsa, bu özellik
arşiv sayfa öğesi tarafından bir seçenek olarak desteklenir. ("Hiyerarşi" seçeneğini belirleyin.)


Arşiv bağlantıları genellikle, bir günlük, bir haftalık veya bir aylık yazıları içeren sayfaları gösterir. Ancak, her döneme ait çok sayıda yazınız varsa okuyucularınızın tümünü sıralayıp aralarından kendilerini ilgilendiren yazıları bulmaları güç olabilir. Bu nedenle bazı kişiler, arşivlenmiş yazıları için bir başlık dizini oluşturmayı tercih eder; böylelikle her başlık, yazının tam metnine ulaşılmasını sağlar. Biz de burada bunu yapacağız. Başlamadan önce, blogunuz için yazı sayfalarının etkin durumda olduğundan ve tüm yazılarınızın bir başlığının
olduğundan emin olmanız gerekir. Bir sayfaya daha fazla başlık sığdırabilmek için aylık arşivleme yapmanızı öneririm, ancak bunun için istediğiniz herhangi bir ayarı da kullanabilirsiniz.


Bildiğiniz gibi, şablonunuzun büyük bir kısmı <Blogger> etiketi ile </Blogger> etiketi arasında bulunur. Bu bölüm şablonunuzun, tüm yazılarınızın görüntülenmesini sağlayan bölümüdür. Bu kod grubunu kopyalayıp oraya buraya taşıyacağız, ancak içeriğinde değişiklik yapmayacağız. Bu talimatları basit tutmak için, bu bölümün tamamına <Blogger>...</Blogger> diyeceğim. Bu örneklerde bu satırı gördüğünüz her yerde, satırın yerine şablonunuzdaki <Blogger> bölümünün tamamını yerleştireceksiniz.


Bu kod kırma işleminin sırrı koşullu etiketlerimizde saklı. Bu etiketleri, bulunduğumuz sayfanın türüne bağlı olarak farklı içerikleri göstermek için kullanacağız. Blogunuzun ana sayfası her zamanki gibi yazıları içerir, çünkü insanların güncellemeleri kontrol edeceği yer burasıdır. Kalıcı bağlantılar onlara yönlendirme yapacağı için yazı sayfaları da normal olacaktır. Bu bölümler işin
kolay kısmıdır. Şablonunuzun
<Blogger>...</Blogger> bölümü yerine şunu yerleştirin:


<MainPage>
<Blogger>...</Blogger> </MainPage>

<ItemPage> <Blogger>...</Blogger> </ItemPage>


Aynı kodun burada iki kez geçtiğine dikkat edin; biri ana sayfa için, diğeri de öğe sayfası için. Çok etkili olmayabilir, ancak "ana sayfayı VEYA öğe sayfasını" belirlemenize olanak tanıyan bir koşullu etiket olmadığı için gereklidir.


Arşiv sayfası, işlerin ilginçleşmeye başladığı yerdir. Tüm yazıyı tarih, saat, yazar adı ve diğer tüm bilgilerle birlikte görüntülemek yerine, yalnızca başlıkları görüntüleyeceğiz. Her başlık, yazının tam metninin görüntülendiği yazı sayfası olan kalıcı bağlantıya bağlantı verir. Kod şöyle görünür:


<ArchivePage>


<Blogger>

<BlogItemTitle>

<a href="<$BlogItemPermalinkURL$>"><$BlogItemTitle$></a>

<br />

</BlogItemTitle>

</Blogger>

</ArchivePage>


Bu kodu, içindeki herhangi bir şeyi değiştirmeden doğrudan kopyalayabilirsiniz; isterseniz değiştirmekte veya biçimlendirme yapmakta da özgürsünüz.


Artık arşiv bağlantılarınızdan birine tıkladığınızda, başlıklarınızın listesini şu şekilde göreceksiniz:



Bu bağlantılardan birini tıkladığınızda yazı sayfasındaki yazıyı okuma olanağınız olur:



Notlar:

  • Bu temel sürüme isterseniz diğer Blogger etiketlerini ekleyebilirsiniz. Örneğin, başlıkları tarihe göre gruplandırmak isterseniz, <BlogDateHeader> <$BlogDateHeaderDate$> </BlogDateHeader> etiketlerini ekleyebilirsiniz.

  • Tüm şablon değişikliklerinde olduğu gibi, başlamadan önce şablonunuzun bir yedek kopyasını kaydettiğinizden emin olmalısınız. Kodunuzun tamamını kopyalayıp sabit
    diskinizde bir metin dosyasına yapıştırın. Böylece, bir şeyler yanlış gittiğinde bu dosyadaki kodu yedek olarak kullanabilirsiniz.

0 Yorum Ekle:

Diğer Yazılar